V soboto, 1. 6. 2024, se je v Brežicah odvijalo občinsko gasilko tekmovanje. V dopoldanskem času so svoje gasilske spretnosti pokazali pionirji in mladinci, popoldan pa je bil rezerviran za prikaz gasilskih veščin članov in veteranov. Sončen dan je privabil veliko množico gledalcev, ki so ob tekmovalnem prostoru navijali za tekmovalce.

V dopoldanskem delu se je tekmovanja udeležilo 10 ekip pionirjev, od tega 1 ekipa pionirk  in 6 ekip mladincev iz 11-ih gasilskih enot iz prostovoljnih gasilskih društev Bizeljsko, Spodnja Pohanca, Cerina, Globoko, Sromlje, Križe 1999, Obrežje, Mihalovec, Pišece, Veliki Obrež in Skopice . Najboljši trije v vsaki kategoriji so si izborili mesto na regijskem tekmovanju, ki ga bo v letošnjem letu gostila Gasilska zveza Brežice.

Popoldan je tekmovalo 5 gasilskih enot iz treh gasilskih društev, in sicer PGD Bukošek v kategoriji člani A, PGD Spodnja Pohanca v kategoriji članice A, člani A in starejši gasilci ter PGD Križe 1999 v kategoriji člani A.

Na razglasitvi rezultatov, ob koncu vsakega dela tekmovanja, je zbrane nagovoril predsednik Gasilske zveze Brežice, tov. Benjamin Kodrič. Najmlajše gasilce je nagovoril z mislijo, da so prav vsi, ki so se udeležili tekmovanja, zmagovalci. Vsi udeleženci so prejeli spominske medalje, najboljši trije v vsaki kategoriji pa še pokal in uvrstitev na naslednjo raven tekmovanja.

V kategoriji pionirk so 1. mesto zasedle pionirke PGD Spodnja Pohanca.

V kategoriji pionirjev so prvo mesto zasedli pionirji PGD Cerina, drugo mesto pionirji PGD Pišece in tretje mesto pionirji PGD Križe 1999.

V kategoriji mladincev so slavili mladinci PGD Spodnja Pohanca, drugo mesto so si prisvojili mladinci PGD Obrežje, tretje mesto pa je pripadlo mladincem PGD Veliki Obrež.

Vse članske ekipe, ki so nastopile v popoldanskem času, so si priborile vstopnico na regijsko tekmovanje.

Predsednik gasilske zveze Brežice se je zahvalil vsem tekmovalcem za udeležbo, sodniškemu zboru za uspešno sojenje ter članom komisije za tekmovanja in komisije za mladino za pomoč pri pripravi in izvedbi tekmovanja.

 

 

Pripravila: Mihaela Gerjovič,

predsednica komisije za zgodovino in informiranje

 

KONTAKT

Gasilska zveza Brežice

Cesta Svobode 17, Brežice 8250

 

 gasilskazvezabrezice@siol.net

 051 365 808

PODATKI

TRR: SI56 6000 0000 1137 590, odprt pri Hranilnici LON

Davčna številka: 65652088

 

KORISTNO

Piškotki

Avtorske pravice © 2024 Gasilska zveza Brežice. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.