Ste že slišali za tek po stopnicah najvišjih zgradb? Gre za precej razširjeno tekmovanje povsod po svetu, ki ima zelo pogosto tudi dobrodelno noto.

Tako je 2. decembra 2023 v poslovni zgradbi VMD v Zagrebu potekalo humanitarno gasilsko tekmovanje teka po stopnicah Zagreb Firefighter Stair Challenge. Gre za humanitarno akcijo gasilcev mesta Zagreb za pomoč društvu Kolibrići, ki povezuje starše življenjsko ogroženih otrok. Na letošnji tek se je prijavilo 583 gasilcev in gasilk iz 7 držav, njihov cilj pa je bil čim hitreje preteči iz kleti do vrha stavbe po 666 stopnicah na 31. nadstropje. V kategoriji Strong je s konkurenco 150 gasilcev, opremljenih s popolno zaščitno opremo, pometel Gregor Kodrič, član Prostovoljnega gasilskega društva Križe 1999, ki je najhitreje opravil z izzivom. Pred tem se je na podobnih tekmovanjih že izkazal, najvidnejši uspeh je dosegel 13. maja, ko je v enaki kategoriji zmagal v teku na Kristalno palačo v Ljubljani ter premagal 497 stopnic in 21 nadstropij.  Tek je bil prav tako dobrodelno naravnan, saj so z dogodkom pomagali junakom 3. nadstropja Pediatrične Klinike Ljubljana.

 

Na žalost vsi vemo, kako pomemben del našega sistema za zaščito in reševanje so prostovoljni gasilci, ki priskočijo na pomoč ob požarih, poplavah ter ostalih naravnih in drugih nesrečah. Poleg vseh nevšečnosti, s katerimi se spopadajo, in nevarnosti, s katerimi se srečujejo, se naši junaki izobražujejo, skrbijo za telesno pripravljenost ter si nesebično prizadevajo za dobrobit drugih. Svoj čas in energijo vlagajo v obstoj in delovanje te pomembne prostovoljne dejavnosti. S tekom po stopnicah in z udeleževanjem drugih tekmovanj pa tako dajejo na preizkušnjo svojo telesno pripravljenost, pomagajo v dobrodelnih akcijah in obenem promovirajo prostovoljno gasilstvo.

 

PGD Križe 1999 želi Gregorju še javno čestitati za dosežen izjemen uspeh in se mu zahvaliti za ves trud in čas, ki ju skupaj z ostalimi prostovoljnimi gasilci vlaga v delovanje in obstoj ter predvsem v podmladek društva!

 

KONTAKT

Gasilska zveza Brežice

Cesta Svobode 17, Brežice 8250

 

 gasilskazvezabrezice@siol.net

 051 365 808

PODATKI

TRR: SI56 6000 0000 1137 590, odprt pri Hranilnici LON

Davčna številka: 65652088

 

KORISTNO

Piškotki

Avtorske pravice © 2024 Gasilska zveza Brežice. Vse pravice pridržane.
Joomla! je brezplačna programska oprema izdana pod GNU General Public License.